Blogul MEWI

Fendt Field Days, Wadenbrunn – Demonstrații de performanță cu mii de oameni în public

Ediția de anul acesta a demonstrațiilor în câmp de la Wadenbrunn, Germania, eveniment organizat de producătorul german Fendt în colaborare cu Saaten-Union, a fost o impresionantă manifestare de forțe, completată de performanță și pasiune pentru agricultură. Despre atelierele specifice, spectacolul oferit de mașinile și utilajele agricole, inovațiile și tehnologia prezentate la Fendt Field Days se va vorbi multă vreme de acum înainte. Singurele inconveniente, praful și vremea caniculară, au fost date repede uitării.

citește mai departe...

Noul concept de combine Fendt Ideal - pentru prima dată în România

Combina Fendt Ideal a fost lansată la Agritechnica, în 2017, unde a primit titlul de Mașină a anului 2018, și, totodată, a fost favorita publicului, fiind votată ca cel mai apreciat echipament din târg, cel care a atras cele mai multe priviri.

Marți, 25 septembrie, la Curtici, județul Arad, pe terenul domnului Dimitrie Muscă, președinte CAI Curtici, fermierii au avut ocazia să o vadă în condiții reale de lucru.

citește mai departe...

Noul Horsch Leeb 4 AX, aparatul de erbicidat ideal pentru fermele mijlocii

Horsch Leeb 4 AX este soluția propusă de producătorul german pentru protecția plantelor în fermele de mărime medie. Comparativ cu Horsch Leeb LT, cunoscut deja clienților, care asigură un confort maxim în exploatare și o mulțime de versiuni de echipare, Leeb 4 AX are o echipare de bază în ceea ce privește partea tehnică și manevrabilitatea. Cât privește funcționalitatea, nu s-au făcut compromisuri și, la fel ca toate echipamentele pentru protecția plantelor marca Horsch, Leeb 4 AX este prevăzut cu sistemul Boom Control, pentru un control optim al rampei.

citește mai departe...

Tehnologie și eficiență la superlativ în protecția plantelor, cu ultimele inovații de la Fendt

Pentru fermierii români care au participat la Ziua Câmpului Fendt (Wadenbrunn, 23 august 2018), mașinile și aparatele de erbicidat Fendt Rogator s-au aflat printre atracțiile evenimentului. În primul rând pentru că fiecare fermier cunoaște importanța aplicării tratamentelor fitosanitare și încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru propriile culturi, iar apoi pentru că modul de alcătuire ingenios și noua serie de tehnologii cheie aduse gamei Rogator au drept rezultat o eficiență crescută, cu o funcționare simplă și intuitivă.

citește mai departe...

Zilele câmpului HORSCH: mii de vizitatori, zeci de fermieri români, înaltă tehnologie agricolă și schimb de experiență

Zilele câmpului Horsch, cu demonstrații practice, au loc pe o perioadă de câteva săptămâni și sunt un eveniment organizat de fermieri pentru fermieri. Începând cu anul 2007, aceste evenimente au fost organizate constant. Din 15 mai până în 13 iulie 2018, ușile de la Schwandorf (Bavaria) sunt deschise partenerilor de vânzări, clienților și fermierilor interesați. La sediul central al firmei Horsch din Schwandorf, Bavaria, se face pionierat în sectorul ingineriei agricole.

citește mai departe...

MEWI la AgriPlanta 2018 – Extras dintr-un portofoliu generos

În fiecare an, pe câmpul de la Fundulea, se adună toată suflarea tehnologiei agricole de pe piaţa românească. Agriplanta este un târg cu viață și culoare. Un târg prin venele căruia curge originalitate şi mult entuziasm. Şi astfel, un târg de la care nu putem să lipsim, pentru că, în portofoliul nostru, pe care îl considerăm cel mai complet din România, există multe produse care poartă în ADN-ul lor inovaţie şi sunt create din pasiune pentru agricultură.

citește mai departe...

Agricultura de precizie şi noile tehnologii

În prezent, agricultura de precizie şi tehnologia au devenit indispensabile şi în fermele din România. Noi am constatat că, în ceea ce privește eficientizarea, rezistă doar cei care ţin pasul cu noile tehnologii, implementându-le în propriile ferme. Am întâlnit fermieri ce fac performanţă atât în ferme de 250-500 ha cât şi în ferme de câteva mii de hectare.

citește mai departe...

Horsch Leeb 4 LT – Un aparat de erbicidat în demonstraţii practice la AgriPlanta

În fiecare an, la AgriPlanta, am prezentat în demonstraţiile din secţiunea Bumpy Road (simulare de teren accidentat, acum denumită  „Maşini de erbicidat în acţiune”), maşini autopropulsate destinate marilor ferme agricole, precum Horsch Leeb 270 PT  /330 PT sau RoGator seria 600. Anul acesta am ales să trimitem „în teren” un aparat de erbicidat tractat, gândit deopotrivă pentru fermierii mici, medii şi mari, dar care îşi doresc performanţă în fermele lor.  

citește mai departe...

Am fost la Agraria. Cum a fost?

Nici nu s-a terminat bine târgul de la Jucu, că ne-am şi apucat să ne pregătim pentru următorul eveniment marca DLG România. Despre ce s-a întâmplat la Cluj, numai de bine. Organizare impecabilă, lume nu atât de multă ca în alţi ani, dar interesată... Spunea cineva (nu spunem cine) că „ce rost mai are să scrii despre ce au văzut fermierii care au vizitat târgul? Ei şi-au făcut idee, acum rămâne la latitudinea lor ce vor să-şi ducă în ferme”....

citește mai departe...

Combina Fendt 5225E – Pentru eficiența fermelor mici și mijlocii

Combina 5225E a fost concepută și optimizată pentru a răspunde cerințelor în continuă creștere ale fermierilor: o combină cu motor AGCO Power, ce utilizează tehnologie SCR, care contribuie la protejarea mediului, și care este proiectată pentru cele mai mici costuri de exploatare.

 

Optimizarea seriei E

Aparținând unei serii de combine create pentru a avea o durată lungă de viață, robusta și eficienta Fendt 5225E este caracterizată prin randament ridicat în timpul campaniei și fiabilitate.

citește mai departe...