Archive

MEWI la AgriPlanta 2018 – Extras dintr-un portofoliu generos

În fiecare an, pe câmpul de la Fundulea, se adună toată suflarea tehnologiei agricole de pe piaţa românească. Agriplanta este un târg cu viață și culoare. Un târg prin venele căruia curge originalitate şi mult entuziasm. Şi astfel, un târg de la care nu putem să lipsim, pentru că, în portofoliul nostru, pe care îl considerăm cel mai complet din România, există multe produse care poartă în ADN-ul lor inovaţie şi sunt create din pasiune pentru agricultură.

citește mai departe...

Agricultura de precizie şi noile tehnologii

În prezent, agricultura de precizie şi tehnologia au devenit indispensabile şi în fermele din România. Noi am constatat că, în ceea ce privește eficientizarea, rezistă doar cei care ţin pasul cu noile tehnologii, implementându-le în propriile ferme. Am întâlnit fermieri ce fac performanţă atât în ferme de 250-500 ha cât şi în ferme de câteva mii de hectare.

citește mai departe...

Horsch Leeb 4 LT – Un aparat de erbicidat în demonstraţii practice la AgriPlanta

În fiecare an, la AgriPlanta, am prezentat în demonstraţiile din secţiunea Bumpy Road (simulare de teren accidentat, acum denumită  „Maşini de erbicidat în acţiune”), maşini autopropulsate destinate marilor ferme agricole, precum Horsch Leeb 270 PT  /330 PT sau RoGator seria 600. Anul acesta am ales să trimitem „în teren” un aparat de erbicidat tractat, gândit deopotrivă pentru fermierii mici, medii şi mari, dar care îşi doresc performanţă în fermele lor.  

citește mai departe...

Am fost la Agraria. Cum a fost?

Nici nu s-a terminat bine târgul de la Jucu, că ne-am şi apucat să ne pregătim pentru următorul eveniment marca DLG România. Despre ce s-a întâmplat la Cluj, numai de bine. Organizare impecabilă, lume nu atât de multă ca în alţi ani, dar interesată... Spunea cineva (nu spunem cine) că „ce rost mai are să scrii despre ce au văzut fermierii care au vizitat târgul? Ei şi-au făcut idee, acum rămâne la latitudinea lor ce vor să-şi ducă în ferme”....

citește mai departe...

Combina Fendt 5225E – Pentru eficiența fermelor mici și mijlocii

Combina 5225E a fost concepută și optimizată pentru a răspunde cerințelor în continuă creștere ale fermierilor: o combină cu motor AGCO Power, ce utilizează tehnologie SCR, care contribuie la protejarea mediului, și care este proiectată pentru cele mai mici costuri de exploatare.

 

Optimizarea seriei E

Aparținând unei serii de combine create pentru a avea o durată lungă de viață, robusta și eficienta Fendt 5225E este caracterizată prin randament ridicat în timpul campaniei și fiabilitate.

citește mai departe...

4 caracteristici ale fermierilor din Bărăgan

George Chiru este manager regional, MEWI Drajna, şi răspunde – pe parte comercială – de judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, adică acea parte din Câmpia Română recunoscută pentru potenţialul său agricol: Bărăganul. Pentru că este evident că fiecare zonă geografică îşi are specificul ei, l-am rugat ca, dată fiind experienţa celor 10 ani de lucru cu fermierii zonei, la care se adaugă şi faptul că el însuşi cultivă pământ, să ne explice care ar fi particularităţile ce fac din agricultorii locului cei care hrănesc Europa.

 

citește mai departe...