Cotiera SmartTouch - cea mai premiată inovație Valtra, acum și la seria N

Seria N de la Valtra - tractoare cu motor AGCO Power în 4 cilindri, Tier4 Final, tehnologie SCR Only, cu puteri cuprinse între 115 și 185 CP și un cuplu de 730 Nm - este caracterizată de un nivel înalt de confort, durabilitate, adaptabilitate, designul scandinav asigurându-i funcționalitate și o mai bună vizibilitate. Ca toate produsele Valtra, tractoarele din Seria N pot fi personalizate în funcţie de nevoile fiecărui fermier în parte. Un tractor din seria N poate fi construit în funcție de preferințele clienților, la fabrica Valtra din Suolahti, Finlanda. Din sutele de caracteristici și opțiuni disponibile se pot crea milioane de posibile combinații. Fie că este vorba despre culoare, tiranți, prize hidraulice, sistem de telemetrie, dacă ele nu se regăsesc la tractorul propus, acesta poate fi personalizat în studioul Valtra Unlimited, unde până și cerul nu are limite!

 

Un tractor personalizat pentru un fermier care știe ce dorește

Nicolae Dobrotă, 40 ani, fermier din Viroaga, jud. Constanța, lucrează 120 ha cultură mare (grâu, orz, rapiță). Lucrează în agricultură din 2006. Consideră că îi place ceea ce face, iar în zonă este singura sursă de venit. Are deja un tractor și toate utilajele necesare într-o fermă, plus două combine. De curând și-a înnoit parcul cu un tractor Valtra N 154e Direct, pe care l-a ales după îndelungi ”cercetări”, citind forumuri de discuții și informându-se asiduu. ”Este un tractor cu un design deosebit, cu inovații și tehnologii de ultimă oră, care sper să-mi facă munca mai ușoară și să mă ajute să mă dezvolt. Cu setul de roți înguste intenționaz să efectuez toate lucrările în lan. Este primul meu tractor nou, și l-am comandat personalizat pentru că am vrut să fie unul deosebit, ținând cont că eu îl voi exploata. Cel mai încântat sunt de cotiera SmartTouch, cutia de viteze și motor, precum și de opțiunea eco, care mă va ajuta la economisirea carburantului.”

 

Valtra N154e este modelul tradițional EcoPower, la care utilizatorul poate selecta între modurile de exploatare eco și normal. În modul eco, turația motorului este redusă cu 10-20%, iar cuplul maxim este atins la un număr mai mic de rotații pe minut, fiind astfel redus consumul de carburant cu până la 10% comparativ cu exploatarea în modul normal.

 

Modelele Direct și Versu ale seriei N au încorporată noua interfață ușor de folosit SmartTouch, ce poate îngloba tehnologiile pentru agricultura de precizie: ghidare prin GPS, Isobus, AgControl şi TaskDoc. Noua cotieră contribuie la creşterea productivităţii oricărei combinaţii tractor-utilaj ataşat şi uşurează munca operatorului. Se pot crea profile individuale pentru fiecare sarcină sau operator, configuraţiile putând fi alcătuite în câteva secunde, prin intermediul touchscreen. Toate setările, cu excepţia celor de la terminal, sunt automat salvate profilului activ. Terminalul de 9 inci a fost conceput pentru a fi mai ușor de utilizat și mai intuitiv decât un smartphone modern. Toate funcțiile de pe terminal pot fi accesate prin maxim două glisări sau atingeri ale ecranului, iar grafica explicită face imposibilă pierderea în meniu.

 

Un nou premiu pentru Valtra SmartTouch

Noua cotieră și interfața cu utilizatorul Valtra SmartTouch a câștigat, în luna februarie 2018, premiul iF Design, unul dintre cele mai prestigioase premii de design din lume. În acest an au participat în concurs peste 6400 de modele, din 54 de țări. Câștigătorii au fost selectați de un juriu internațional format din 63 de experți.

De altfel, Valtra a primit numeroase premii internaționale și anul trecut, SmartTouch având rolul decisiv în acordarea distincţiilor: Red Dot 2017, Cel mai bun design 2018 și Mașina Anului 2018 /Tractorul anului 2018 pentru Valtra T

"Pe lângă premiul Red Dot, de anul trecut, SmartTouch câștigă acum premiul iF Design Award. Aceste premii sunt o recunoaștere a importanței pe care o are această interfață ușor de utilizat și funcțională în ceea ce privește productivitatea generală a tractorului. Ele sunt, de asemenea, recunoașterea modului în care activitatea noastră de cercetare și dezvoltare pe termen lung, concentrată și interdisciplinară a creat un nou standard pentru industrie. Dezvoltarea unui nou tip de interfață pentru tractoare împreună cu o echipă cu adevărat angajată a dus crearea a ceva de care cu uşurinţă putem să fim mândri ", spune Kimmo Wihinen, manager proiectare industrială la Valtra.

Premiul iF Design a fost acordat în ultimii 65 de ani ca recunoaștere a excelenţei lucrărilor de proiectare industrială /design. Este acordat de iF International Forum Desing GmbH, cea mai veche organizație independentă de design din lume. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la München, Germania, în 9 martie 2018.

 

 

Tractor VALTRA N 154e Direct Unlimited, cu Smart Touch

Motor:

            AGCO Power, turbo 4 cilindri; capacitate 4,90 l;

            putere dezvoltată 114 kW/155 CP; norme poluare TIER 4 final;

            răcire cu apă; instalație de pornire la rece;

Transmisie:

            cutie de viteze CVT fără trepte - 40 km/h;

            tracțiune integrală, blocare diferențial, patinare, controlate automat, cu radar încorporat;

            ambreiaj umed multi disc;

            priză de putere 540/1000 rpm; 6 caneluri, 35 mm;

            4 regimuri de lucru;

Șasiu: 

            aparatori de noroi față/spate; rezervor combustibil 235 l;

            cuplă de remorcare rapidă; bară de tracțiune;

            greutăți frontale 10x40 kg; comandă externă pentru priza de putere; frână pneumatică și compresor;

            anvelope: 520/85R38; 420/85R28;

Hidraulica:

            ridicător spate cu comandă electrică;

            3 prize hidraulice duble-acționate electric;

            pompă hidraulică cu debit variabil 115 l/min;

            capacitate de ridicare 78 kN; tiranţi categoria 3;

Cabina:

            Ventilație și încălzire; aer condiționat;

            2x2 faruri de lucru; preechipare radio;

            volan reglabil; inversor direcție înainte /înapoi, în partea stângă

            cu frână de mână incorporată; ștergător lunetă cu spălător;

            scaun cu suspensie pneumatică; scaun pasager;

            sistem automat de conducere U-pilot; comenzi pe cotieră cu display „touch screen” incorporat; girofar