Horsch Leeb 4 LT – Un aparat de erbicidat în demonstraţii practice la AgriPlanta

În fiecare an, la AgriPlanta, am prezentat în demonstraţiile din secţiunea Bumpy Road (simulare de teren accidentat, acum denumită  „Maşini de erbicidat în acţiune”), maşini autopropulsate destinate marilor ferme agricole, precum Horsch Leeb 270 PT  /330 PT sau RoGator seria 600. Anul acesta am ales să trimitem „în teren” un aparat de erbicidat tractat, gândit deopotrivă pentru fermierii mici, medii şi mari, dar care îşi doresc performanţă în fermele lor.  

Fondatorii Horsch sunt ei înșiși fermieri, care, mai presus de orice, știu să asculte vocea celor pentru care creează produse, astfel încât orice utilaj care apare pe piaţă este în prealabil testat pe câmpurile lor şi răspund celor mai exigente cerinţe.

 Aceeași calitate Horsch

Dacă ştiţi câte ceva despre maşinile sau aparatele de erbicidat Horsch Leeb, știți cu siguranţă cât de precise sunt, datorită sistemului patentat Leeb BoomControl, multipremiat la ediţii Agritechnica şi perfecţionat de la an la an.  https://www.youtube.com/watch?v=5vBKGVL58KQ

Spre deosebire de gama GS, care are buncărul din oţel inoxidabil, Horsch Leeb 4 LT este dotat cu un buncăr din plastic. Acest lucru NU afectează performanța remarcabilă a utilajului, NU a fost făcut niciun fel de compromis la nivelul calității materialelor sau al producției, motivaţia  fiind una pur economică, preţul modelului LT devenind astfel mai accesibil.

Horsch Leeb 4 LT are bazinul de substanţe de 4.000 litri, iar cel de apă curată de 500 litri.

 

Mai mic, dar la fel de eficient

Inima lui HORSCH Leeb 4 LT este sistemul BoomControl Pro, un sistem avansat, care menţine brațul rampei cât mai aproape posibil de plante, la mai puțin de 40 cm la o viteză de 30 km/h pe  teren denivelat. Studiile efectuate de HORSCH arată că distanța până la plante este factorul cheie în reducerea curenţilor de aer și creșterea gradului de penetrare a culturilor, permițând fermierilor să utilizeze economic erbicidele /pesticidele.

Lățimile rampei lui Leeb LT se situează între 18 m și 42 m. Conceptul de operare ISOBUS (dezvoltat intern) încorporează funcții inovatoare care facilitează reglarea, exploatarea și monitorizarea aparatului. Comutarea duzelor poate fi ușor comandată prin combinații de 1-0 (duza pe 50 cm) până la 4-2 (4 duze pe 50 cm plus 2 duze pe 25 cm). Atunci când înălțimea zonei țintă de 30 cm, este eliminat în mod semnificativ efectul curenţilor de aer, iar substanţele ajung mai bine la plante.

Axa viratoare (opțională) îşi utilizează propriul giroscop, nemaifiind necesară conectarea prin cabluri la tractor. Numai sistemul hidraulic, luminile de drum și conectorul ISOBUS sunt acum necesare. Practic, sunt necesare doar sistemul hidraulic, luminile de lucru și sistemul ISOBUS pentru a folosi cu succes un Horsch 4 LT. Partea inferioară a aparatului este complet netedă pentru a proteja plantele, cu o gardă la sol de 85 cm și un suport hidraulic pentru piciorul de parcare (în standard).

Există trei variante de echipare pentru Leeb 4 LT:

+ ECO (operare manuală pe partea de aspiraţie şi presiune, pompă cu membrană şi piston, 400 l/min, acţionată de la priza de putere, agitator hidraulic); 

+ CCS (Continuous Cleaning System) - care dispune de sistemul automat de curăţare continuă, operabil din cabină,  pompă centrifugală Load-Sensing, 600 l/min, agitator hidraulic

+ CCS Pro - sistem electronic modern pe partea de aspiraţie şi presiune; pompă centrifugală Load-Sensing, 600 l/min, agitator hidraulic comandat electronic

Aparatul poate fi utilizat de fermierii care fac agricultură de precizie, deoarece este prevăzut cu Secțion Control (schimbare automată a duzelor în timpul mersului în funcție de viteza de lucru sau cantitatea de substanță).

Vă mai spunem doar că Horsch Leeb 5 LT a fost prezentat anul trecut la Agraria, în demonstraţii practice, fiind vedeta incontestabilă a târgului, tractat de un Fendt 313 Vario, şi, de asemenea, la standul nostru de la târgul AgriPlanta. Fratele mai mic, 4 LT este acum, în premieră, în România. Vă aşteptăm la AgriPlanta!