MEWI la AgriPlanta 2018 – Extras dintr-un portofoliu generos

În fiecare an, pe câmpul de la Fundulea, se adună toată suflarea tehnologiei agricole de pe piaţa românească. Agriplanta este un târg cu viață și culoare. Un târg prin venele căruia curge originalitate şi mult entuziasm. Şi astfel, un târg de la care nu putem să lipsim, pentru că, în portofoliul nostru, pe care îl considerăm cel mai complet din România, există multe produse care poartă în ADN-ul lor inovaţie şi sunt create din pasiune pentru agricultură.

Aşadar, cu ce vine MEWI la Agriplanta 2018? Cu multe echipamente destinate fermelor care îşi doresc performanţa, indiferent de mărimea lor. 

 

Mașini agricole de top, pentru fermieri de top

 

Fendt 1050 Vario. #FENDTastic-ul 1050 nu putea lipsi de la cel mai mare târg agricol din România. Un tractor cu nu mai puțin de 517 CP, având cea mai nouă versiune a binecunoscutei CVT – VarioDrive. motor turbo de 6 cilindri și capacitate de 12,4 l, și sistem Fendt Grip Assistant, pregătire VarioGuide, sistemul de ghidare prin GPS etc.

Fendt 1165 MT. Un șenilat verde-Fendt, cu o putere maximă de 646 CP (!!!), dezvoltată de motorul AGCO Power în 12 cilindri și capacitate de 16,8 l, tehnologie SCR. Sistemul de de rulare cu șenile „ Agriculture Extreme” (de 30” – 765 mm), pompa hidraulică 224 l/min, dar și confortul oferit de întreaga construcție a cabinei sunt, toate, elemente care fac din acest tractor șenilat un aliat de încredere pe solurile dificil de lucrat, unde doar o astfel de mașină agricolă poate face faţă.

Valtra T 254 Active. Ultimii ani, odată cu lansarea  noilor serii T şi N, le-au adus finlandezilor de la Valtra premii peste premii, acordate pentru modul de proiectare desăvârşit al acestor tractoare.  Modelul pe care îl vom aduce la AgriPlanta este un un Valtra ”Active”, ceea ce înseamnă că transmisia sa powershift este robotizată, nefiind necesare manete mecanice pentru schimbarea celor 30 + 30 trepte. Tractorul are motor AGCO Power, turbo, 6 cilindri, capacitate 7,40 l, dezvoltă o putere de 235 CP, având tehnologie SCR Only pentru conformitate cu normele de poluare TIER 4 final, și tracțiune integrală.

Pe lângă „capetele de afiş” de mai sus, la standul nostru vor mai fi prezente tractoare Fendt din aproape fiecare serie (Fendt 313 Vario, Fendt 724 Vario, Fendt 828 Vario, Fendt 939 Vario) şi un Valtra N 124 H, un tractor care combină funcţionalitatea cu performanţa, un tractor AGCO Power, turbo, în 4 cilindri, cu capacitate 4,40 l şi o putere dezvoltată 125 CP, având cutie de viteze Power Shutle 20 + 20 trepte, şi care atinge 40 km/h, putând fi folosit pentru oricare dintre muncile uşoare de la fermă.

Cei interesaţi de tehnica de recoltat vor găsi pe câmpul de la Fundulea extremele producătorului Fendt: modelul 5225 E, o combină destinată (şi) fermelor mici şi mijlocii (având bătător de 600 mm x 1340 mm cu 8 șine de batere, 5 scuturători, buncăr boabe de 6500 l şi un debit de descărcare de 85 l/sec; motorul AGCO Power dezvoltă o putere de 218 CP) şi modelul 9490 X, cu sistem de batere cu 3 tobe HyPerforma, 496 CP, şi heder PowerFlow de 9,20 metri, pentru o eficienţă maximă a recoltatului.

 

Utilaje agricole concepute pentru performanță

 

Vom avea la stand atât utilaje binecunoscute fermierilor români cât şi versiuni noi, „updatate” ale acestora. De la producătorul german Horsch, compania germană pe care o reprezentăm exclusiv în România, vor fi prezente Horsch Tiger 3 MT – cultivatorul cel mai apreciat de clienţii noştri, ce pătrunde în sol până la 35 cm; semănătoarea Horsch Pronto 9 NT, lansată la Agritechnica 2017, cu lățimi de lucru de 9 m, ideală pentru însămânţarea directă, având binecunoscutul brăzdar dublu-disc TurboDisc, dar și discuri ondulate pe spate, şi distanţa dintre rânduri de 20 cm; Horsch Avatar 6.16 SD, destinată însămânţării directe sau culturii legumelor, cu brăzdar SingleDisc şi o lățime de lucru de 6 m.

Tot la capitolul semănători, de la producătorul italian Mascar recomandarea MEWI este Maxi-5 8 F, un utilaj ajuns la a cincea generație, ce continuă tradiția proiectării și producției de semănători de calitate și având capacitatea de a lucra atât pe câmpul arat și bine pregătit, cât și pe solul cu pregătire minimă.

La toate acestea adăugaţi mașina de erbicidat autopropulsată Fendt RG 635, distribuitor de îngrășăminte Rauch Axis-M 30.2 Q, semănătoarea Horsch Pronto 6 DC PPF, remorca autodescărcătoare Horsch Titan 34 UW, încărcătoarele telescopice Merlo (TF 35.7-115 şi MF 40.7 CS). Au mai rămas încă destule de descoperit, aşa că, vă aşteptăm la standul nostru de la AgriPlanta 2018, pentru că, cu siguranţă, veţi găsi exact acel echipament de care aveţi nevoie în ferma dv.

În demonstrații practice

 Întotdeauna am susţinut că acesta este locul unde se face diferenţa. Astfel, pentru secţiunile demo ale târgului - „Tehnologii inovative pentru prelucrarea solului”  şi „Maşini de erbicidat în acţiune” – am ales să prezentăm utilaje Horsch nou lansate pe piaţă, la Agritechnica 2017.

După probele efectuate „în secret” în sudul ţării noastre, chiar înainte de lansarea de la Agritechnica 2017, Constantin Curcă, reprezentantul Horsch pentru România, afirma că este cea mai importantă şi valoroasă noutate a producătorului german: cultivatorul Terrano 4.4 GX http://www.mewi.ro/ro/blog/articol/cultivatoarele-horsch-made-bavaria-ca-pentru-agricultura-rom%C3%A2neasc%C4%83

Fendt 939 Vario va fi cel care îl va pune în valoare.

  • Horsch Joker 8 RT M 14 RP, un disc scurt cu o lățime de lucru de 5,75 m, cu cadru rabatabil hidraulic, recomandat prelucrării optime a solului, discurile sale de 52 cm pătrunzând în pământ sub un unghi de tăiere de 17 grade. Va fi ataşat unui Fendt 939 Vario ProfiPlus, care va face posibilă antrenarea celor 48 de discuri crenelate înclinate, dispuse pe două rânduri și a tăvălugilor dublu SteelDisc cu diametru de 58 cm.
  • Noua semănătoare Horsch Serto 10 SC, cu lăţime de 10 metri, un model inspirat de cel mai cunoscut produs Horsch, semănătoarea de păioase Proto DC, şi „reinventat” pentru a putea termina repede însămânţatul, în condiţiile în care timpii optimi pentru aceasta sunt tot mai scurţi;