MEWI se pregătește de Agromalim. Târgul de la Arad, 2017

Întotdeauna ne-am propus să le prezentăm clienților noștri tot ce are mai bun tehnica agricolă a momentului, să găsim cea mai bună variantă care să se plieze pe nevoile lor. Ascultând vocea fermierilor, ne-am dezvoltat, an de an, portofoliul de produse cu mașini și utilaje agricole ce oferă avantaje reale fermierilor de performanță. Pentru că, în prezent, rezultatele în agricultură nu se arată dacă munca nu este susținută de echipamente care să eficientizeze lucrările efectuate.

Anul acesta, la Agromalim, târgul de la Arad, singurul care a mai rămas în această zonă a țării și care reușește să adune (și) fermieri, vom prezenta 6 echipamente agricole de top, toate aflându-se pe lista de preferințe a unor importanți fermieri ai locului.

 

Challenger 875 E

Tractorul cu șenile pe care frații Ianko şi Ioji Zifceak (Max Agro, Gătaia, jud. Timiş) au pariat în urmă cu mulți ani, și pe care continuă să se bazeze pentru a lucra cele 10.000 de hectare pe care le cultivă.

 

”În 12 ore de lucru, un disc atașat unui astfel de Challenger, de 600 CP, prelucrează 100-150 hectare. În plus, ghidarea prin GPS de care dispun fac posibilă supravegherea atentă a lucrărilor în câmp.”, spunea I. Zifceak într-un din interviurile acordate unei publicații agricole.

 

Pe durata târgului, prețul unui astfel de tractor va fi de 298 000 euro (un discount de 15% aplicat prețului de listă).

 

 

Combina Fendt 6335 C

Domnul Dumitru Toșca (Merpano, Săcălaz, jud. Timiș), de asemenea un fermier important în zona Banat, nu regretă nici un moment faptul că anul acesta a recoltat cu patru (două achiziționate anul acesta) astfel de combine, la fel de eficiente precum tractoarele ce poartă același nume.

 

Caracteristici tehnice:

-       3 tobe de batere, valț uniformizare material PowerFeed la intrarea în canalul de alimentare;

-       bătător 600 mm x 1600mm cu 8 șine de batere;

-       grătar universal, reglarea electrică a grătarelor;

-       număr de scuturători: 6, suprafață totală de separare: 9,06 mp, tocător de paie;

-       sistem de separare intensivă a paielor, turbină aspirație praf;

-       buncăr boabe 9000 l, debit de descărcare: 105 l/sec.;

-       transmisie hidrostatică cu 4 trepte, frâne hidraulice;

-       motor AGCO POWER, 265 kw/ 360 CP cu boost (ISO TR 14396);

-       6 cilindri, răcire cu apă, Bi-turbo, Common-Rail;

-       sistem de tratare a gazelor eșapate SCR, catalizator(DOC) + recirculare gaze eșapate(EGR);

-       cabină cu vizibilitate mare, climatronic, încălzire, scaun ergonomic reglabil;

-       scaun copilot, comenzi centralizate pe o manetă (joystick), terminal Vario;

-       heder pentru cereale păioase FreeFlow de 7,00m (la Arad, combina va fi prezentă împreună cu un culegător porumb Dominoni Kaiman).

 

Horsch Terrano 4 MT

Utilajul cel mai dorit de toți fermierii clienți MEWI, este un cultivator tractat, prins în tiranții tractorului, cu o lățime de lucru de 4,40 m (3,00 m lățime de transport, având cadru rabatabil hidraulic). Alte caracteristici:

-       disc scurt pe 2 rânduri cu diametru 52 cm; număr de discuri 36;

-       dispunere a ghearelor pe 2 rânduri; număr de gheare 11;

-       distanța între gheare pe un rând 80 cm;  

-       gheare TerraGrip; vârfuri MulchMix HM;

-       baterie cu discuri pentru nivelare; tăvălug STEELDISC Ø 58 cm.

 

Pe parcelele Merpano, în urma combinei, cultivatorul Terrano 4 MT, (tractat de Fendt 936 Vario), lucrează terenul la mică adâncime (maxim 10 cm), pe de o parte pentru împiedicarea răsăririi plantei, iar pe de altă parte pentru întreruperea capilarităţii. „Este o metodă ce presupune costuri suplimentare, dar o recomand tuturor celor care au posibilitatea...”, spune dl. Toșca.

 

Atât combina Fendt 6335 C cât și Horsch Terrano 4 MT vor avea prețuri speciale pentru cei care le vor contracta pe perioada târgului, cu discounturi semnificative.

 

Valtra N 124 H5

Potrivit și adaptabil oricărui colț din lume și din țara aceasta, de la frigurile din Harghita până la soarele uscat al Dobrogei, acest produs finlandez este unul dintre cele mai fiabile tractoare ale momentului.

Câteva date tehnice: motor AGCO Power, turbo, 4 cilindri; capacitate 4,40 l; putere dezvoltată 92 kW/125 CP; norme poluare TIER 4 final, tehnologie Only SCR!; răcire cu apă; instalație de pornire la rece; cutie de viteze Power Shuttle 20 + 20 trepte – 40 km / h; tracțiune integrală; priză de putere 540 /1000 rpm, 6 caneluri, 35 mm; 3 prize hidraulice duble; pompă hidraulică 73 l /min; capacitate de ridicare 58 kN; ridicător spate cu comandă electrică.

Este Tractorul anului 2016, votat de jurnaliști după ce au ascultat vocea fermierilor.

 

Fendt 939 Vario

Vârf de gamă, vârf de tehnologie, vârf în clasa sa de putere, un adevărat lider de piață (de altfel, seria 900 deține, încă din 1995!, cea mai mare cotă de piață pe segmentul peste 300 CP), tractorul de 390 CP al producătorului german Fendt este tot ce-și poate dori un fermier, de oriunde în lume.

Cosmin Micu (Procereal Agrosan, Mănăștur, jud. Arad), tânărul fermier deja binecunoscut în zona de vest a țării, datorită rezultatelor, cunoștințelor și curajului său, a cumpărat, încă din 2008, un prim tractor Fendt. De atunci au mai urmat câteva, cu puteri din ce în ce mai mari, iar anul acesta a culminat cu un Fendt 939 Vario, recunoscut pentru eficiența lor, pentru eleganță și confort, și pentru înalta tehnologie încorporată.

 

 

Horsch Joker 8 RT

Și tot de pe lista de preferințe al lui Cosmin Micu vom prezenta la Arad discul scurt de la Horsch, Joker 8 RT, un utilaj robust, potrivit oricărui tip de sol, rezistent la pietre, chiar și la viteze mari de lucru. Este tractat, se prinde în bara de tracțiune a tractorului, are 7,25 m lățime de lucru, cadru rabatabil hidraulic, 60 discuri crenelate înclinate, dispuse pe 2 rânduri, cu un diametru al discurilor de 520 mm și un unghi de tăiere la 17 grade. Tăvălugul RollFlex, cu diametru de 60 cm asigură o foarte bună mărunțire și nivelare. Poate fi atașat unui tractor de 240 – 320 CP.