Programul Alpine propus de Fendt

Cine a vizitat Germania, din primăvară până toamna târziu, cu siguranță a văzut, într-un interval de o oră, cel puțin două tractoare mici având atașate o cositoare sau o greblă. Producerea hranei pentru animale este o preocupare cotidiană chiar și în acele regiuni cunoscute mai degrabă ca destinații turistice.

Sigure, eficiente în lucru, într-un loc provocator precum culmile Alpilor, echipamentele propuse de Fendt sunt special construite pentru a face față unui astfel de mediu.

Pentru că și la noi există numeroase programe destinate pajiștilor, vă facem cunoscut programul Fendt Alpine, gama de utilaje a producătorului german destinate producerii hranei animalelor, ce include adevărați specialiști pentru lucrări în pantă. Modul de lucru al acestora înglobează o îndelungată experiență, ceea ce poate fi văzută încă din primele momente ale utilizării. Iar tractorul  Fendt 200 Vario, cu puternicul său motor și transmisia CV este perfect pentru terenurile dificile, ducându-vă în locuri unde alte tractoare standard ar fi renunțat demult.

 

Specialiștii Fendt pentru pajiști

Twister – greblă de împrăștiat, Former – greblă de adunat, Slicer – cositoare cu tambure, Cutter – cositoare cu discuri sunt cele patru utilaje care, atașate unui tractor Fendt 200 Vario, reprezintă combinația ideală pentru obținerea hranei de cea mai bună calitate pentru animale, provenită din terenuri montane greu accesibile.

 

Fendt 200 Vario

La fel ca toate tractoarele Fendt, și acest cel mai mic dintre ele este construit pentru performanțe de top. Eficiența sa rezultă dintr-o serie de caracteristici distincte, printre care tracțiunea constantă, centrul de greutate jos, razei de cabrare mici (punct de întoarcere la 52°), suspensiei punții centrale, ergonomiei cabinei etc.

Modelele seriei Fendt 200 Vario au puteri cuprinse între 77 și 111 CP, motorul AGCO Power în 3 cilindri asigurându-le randamentul ridicat și stabilitatea, iar tehnologia cu 4 supape împreună cu turbocompresorul și supapa de descărcare utilizează întregul potențial de putere.

 

Sistemul Tractor Management (TMS) comandă și controlează ansamblul motorul /cutie de viteze Vario pentru a asigura eficiența maximă a costurilor. TMS face cu adevărat posibilă conducerea facilă a tractoarelor, fie cu ajutorul joystick-ului, fie cu cel al pedalei de acționare. Atunci când TMS este activat, electronica tractoarelor controlează turația motorului și raportul de transmisie. Operatorul trebuie doar să stabilească viteza dorită, iar TMS se va ocupa de toate.

 

Tractoarele compacte sunt economice: turațiile reduse și cuplul mare permit viteze de transport de 40 km/h la doar 1750 rpm. O nouă unitate de răcire, filtrul de aer de înaltă performanță și ventilatorul reversibil fac posibilă reducerea lucrărilor de întreținere necesare pentru a permite funcționarea continuă fără întrerupere.

 

Greble de împrăștiat Fendt Twister 431 DN / 601 DN

Cu lățimi de lucru de 4,30 m (431 DN) /5,70 m (601 DN), și 4 sau 6 rotoare, aceste greble se cuplează la tractor (în trei puncte) prin intermediul unui cap de antrenare unic, ce face posibilă o foarte bună tracțiune. Atunci când grebla se ridică, capul de antrenare blochează automat grebla în poziția sa, ceea ce duce la creșterea siguranței când se lucrează în pantă. Centrul de greutate al greblei este apropiat de tractor.

Caracteristicile cheie ale acestora includ greutatea mica, bara de prindere scurtă, și alte câteva detalii inteligente care fac posibile exploatarea excelentă și obținerea unor rezultate remarcabile.

 

Grebla de adunat Fendt Former 351 DS

La fel ca toate utilajele Fendt, și aceasta are un design compact și o foarte bună stabilitate. Deosebit la această greblă de 3,60 m este posibilitatea de a fi atașată atât în spatele cât și în fața tractorului, montarea /demontarea realizându-se cu ușurință.

Calitatea materialului pentru siloz este cu mai ridicată dacă roțile tractorului nu calcă pe brazdele adunate. La ambele variante de prindere, brazda adunată este întotdeauna pe partea dreaptă, iar ergonomia este mult îmbunătățită, pentru ca operatorul să nu obosescă chiar și în zilele lungi de lucru.

Roțile de învârtire pot fi blocate, iar brățările dinților furcii sunt demontabile.

 

Cositoarea cu tambure Fendt Slicer 260 FP/FPS

Ideală pentru lucrările în pantă, având o lățime de lucru de 2,50 m, aceasta este ușoară, compactă, și are centrul de greutate apropiat de tractor.

Este prevăzută, în standard, cu protecție la suprasarcină.

Sistemul de cuplare oscilant (cu prindere în trei puncte) permite adaptarea perfectă la conturul solului, chiar și pe cele mai dificile terenuri. Punctul de rabatare a unității de tăiere se află în centrul de greutate.

Patul de tăiere este centrat în mijloc, prin forța arcului. Aceasta înseamnă că unitatea de tăiere nu se balansează în timpul transportului și asigură un nivel excelent de siguranță pe șosele.