Tehnologie și eficiență la superlativ în protecția plantelor, cu ultimele inovații de la Fendt

Pentru fermierii români care au participat la Ziua Câmpului Fendt (Wadenbrunn, 23 august 2018), mașinile și aparatele de erbicidat Fendt Rogator s-au aflat printre atracțiile evenimentului. În primul rând pentru că fiecare fermier cunoaște importanța aplicării tratamentelor fitosanitare și încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru propriile culturi, iar apoi pentru că modul de alcătuire ingenios și noua serie de tehnologii cheie aduse gamei Rogator au drept rezultat o eficiență crescută, cu o funcționare simplă și intuitivă. Prezentate atât în demonstrații, cât și în cadrul atelierelor de lucru, aceste echipamente au putut fi și testate, Cristian Rista, fermier din Satu Mare, jud. Arad, spunând că a fost ”plăcut impresionat” de ceea ce a văzut, după ”o tură cu operatorul mașinii”. 

 

Pregătirea plantelor la un stadiu optim de dezvoltare, atât din punct de vedere nutrițional cât și fito-sanitar, este crucială în evoluția viitoare a culturilor, lucru binecunscut de profesioniștii din agricultură. Condițiile obținerii unor producții bune nu sunt puține, iar printre acestea se numără urmărirea permanentă a stării culturilor, analiza minuțioasă a condițiilor meteorologice, anticiparea momentului apariției boliilor și dăunătoriilor și o intervenție promptă cu tehnică modernă de administrare, în așa fel încât baza de deteriorare, care duce la pierderi de calitate și cantitate, să se diminueze în stadiul incipient.

Fendt își propune să satisfacă în permanență cele mai exigente nevoi ale clienților, iar acest lucru a devenit posibil prin însumarea multor ani de experiență, cercetare și, mai ales, prin perfecționarea continuă. Ultimele inovații ale producătorului, prezentate în cadrul evenimentului de la Wadenbrunn, ridică, din nou, standardele în sectorul tehnologiei pentru protecția plantelor. Ca rezultat: o umplere mai rapidă a rezervorului, o mai mare flexibilitate privind setarea lățimii rampelor și modalitatea de rabatare a acestora, comutarea cu mai multă ușurință a duzelor (eQuad Select) direct din cabină, pe scurt – eficiență, precizie crescută și o utilizare mai facilă.

 

Timp de umplere mai scurt

Pentru a crește eficiența, toate modelele noi Fendt Rogator sunt dotate cu o nouă supapă cu 5 căi, ce permite o alimentare mult mai rapidă. Aceasta îmbunătățește ciclul de umplere, permițând pătrunderea apei atât în bazinul de inducție a substanțelor chimice, cât și în rezervorul de apă curată.

 

Flexibilitate crescută

O altă noutate, care contribuie la creșterea gradului de flexibilitate în lucru, este sistemul eQuadSelect. Acesta permite comutarea cu ușurință a duzelor, direct din cabină, răspunzând astfel nevoilor individuale, din teren.

 

 

Modificarea rapidă a lățimilor de lucru

De asemenea, noile modele de mașini autopropulsate, având rezervor de 6.000 litri, beneficiază de o un segment suplimentar al rampelor cu o nouă tehnică de rabatare. Pentru rampele care au o lățime de lucru totală de 18 m (primul segment), acum există o secțiune specială pentru cel de-al doilea segment, de 3 m, pe ambele părți, care se adaugă celor cu care suntem deja familiari. Această inovație facilitează modificarea rapidă a lățimilor de lucru, crescând nivelul de adaptabilitate pe teren.

 

 

Mai ușor de folosit

În cazul noilor modele Fendt Rogator, funcțiile de curățare automată sunt doar la o apăsare de buton distanță, cu noua funcție OptiRinse, din dotarea standard.

Deținătorii noului model Rogator 600 pot de asemenea să achiziționeze o unitate de comandă hidraulică, acționată de un joystick. Aceasta permite controlarea unor accesorii suplimentare și a punții spate din confortul cabinei. Totodată joystick-ul poate fi utilizat pentru o mai bună compensare a decalajelor în cazul lucrărilor pe pante abrupte.

 

Mai multe accesorii

Diversitatea accesoriilor opționale oferă clienților mai multă flexibilitate în alegeri la achiziționarea echipamentelor de erbicidat Rogator. În plus, odată cu primirea mașinilor clienții pot opta pentru un al doilea set de cauciucuri, și un al doilea set de duze, diferite de modelul standard.

Construite în jurul conceptelor de robustețe, agilitate, manevrabilitate și eficiență superioară, caracteristici permanent îmbunătățite prin inovații în tehnologie, mașinile și aparatele de erbicidat Rogator îndeplinesc toate cerințele pe care clienții le pot avea de la un echipament modern pentru protecția plantelor.