Valtra N 124H – Un tractor nordic, fiabil și eficient

Valtra a fost pionier în fabricarea tractoarelor de mare putere în patru cilindri. Încă din 1969, a fost lansat modelul Valmet 1100, cu primul motor turbo pentru tractoare în patru cilindri din lume și o impresionantă putere de 115 cp. De atunci Valtra și-a creat și menținut titlul de cel mai puternic tractor în patru cilindri din lume, cu seriile sale M și N.

Seria N este alcătuită în funcție de preferințele clienților la fabrica Valtra, din Suolahti, Finlanda. Sunt disponibile sute de caracteristici și opțiuni, care duc la crearea a milioane de posibile combinații. Fie că este vorba despre culoare, tiranți, prize hidraulice, sistem de telemetrie, dacă ele nu se regăsesc la tractorul propus, acesta poate fi personalizat în studioul Valtra Unlimited, unde până și cerul nu are limite!

Mai mult, seria N a tractoarelor Valtra reunește cu succes o serie de tehnologii AGCO, ceea ce, până nu demult, părea rupt din filmele SFt.

 

Seria N Valtra – Cel mai puternic tractor în 4 cilindri

Valtra Seria N este prevăzută cu motoare de 4 cilindri, considerate cele mai puternice motoare din clasa lor de putere. Mai exact, capacitatea motorului dezvoltă cai putere în intervalul 115-185, făcând din Valtra un aliat de încredere pentru orice sarcină în fermă. În cazul lui Valtra N124H, spre exemplu, motorul de 4,40 litri dezvoltă 125 CP – ceea ce face ca acest model să surclaseze alte tractoare competitoare.

Mai mult, sistemul Sigma Power asigură și el un adaos de putere acolo unde este necesară priza de putere. Prin acest sistem, motorul va produce, în mod automat, cu până la 10 CP mai mult – un număr care poate face diferența.

Tehnologia de tratare a gazelor eșapate, pentru conformitate cu normele Tier4 Final, este SRC Only. Convertoarele catalitice DOC și SCR curăță gazele de eșapare fără regenerare și fără filtru de particule. Întreținerea unui Valtra devine, astfel, simplă, aliniată cu întregul concept nordic de fiabilitate în orice domeniu.

 

Zi de zi, economie și eficiență

Tractoarele Valtra sunt o investiție bună din orice punct de vedere – nu doar pentru că sunt fiabile sau pentru că întreaga lor proiectare are cuvântul simplitate la bază, ci și pentru că realizează importante economii în fermă. Printre tehnologiile al căror scop este eficientizarea consumului tractorului, amintim următoarele:

 • ASR (Acceleration Slip Regulator) – optimizează gradul de patinare a roții, ducând întreaga putere la sol și asigurând tracțiune sporită;
 • Injecție Common Rail de înaltă precizie – un sistem de 2000 de bari care asigură pulverizarea fină a combustibilului și injecția sincronizată, ceea ce duce la creșterea eficienței consumului de combustibil;
 • Tehnologie turbo eficientă – un turbocompresor cu supapă bypass comandată electronic ce asigură răspunsul rapid al motorului, un cuplu motor mai bun, turație scăzută și siguranță în exploatare;
 • Turație joasă la mersul în gol – Valtra atinge o turație de 700 rpm la ralanti, față de 850 rpm înregistată de competiție;
 • Transmisie Powershift – sistemul software pentru transmisie și regimul de lucru automat al motorului asigură întotdeauna cel mai bun cuplu pentru lucrarea pe care o efectuați, ceea ce contribuie, din nou, la realizarea unor importante economii de combustibil.

 

N124H – un tractor care face diferența

Pe lângă motorul excelent, cu abilitatea de a contribui la reducerea consumului de combustibil, Valtra N124 are o serie de alte caracteristici specifice firmei finlandeze – trăsături care fac din acest tractor unul care muncește cu adevărat în orice fermă. Printre acestea, amintim:

 • Transmisia Powershift în 5 trepte și patru domenii;
 • Caracteristica Hill-hold, pentru un demaraj lin doar din pedala de accelerație, chiar și în pantă;
 • Gardă la sol de 55 cm, cea mai bună de pe piață;
 • Sistem precis de ghidare prin satelit, montat din fabrică sau adăugat ulterior;
 • Cabina Skyview cu suprafață vitrată de aproape 7 mp;
 • Faruri de lucru cu LED etc.

Caracteristicile tehnice ale tractorului N124 le găsiți http://www.mewi.ro/ro/produs/valtra-n-124-h5. Pentru și mai multe detalii, George Tănase, brand manager Valtra, vă poate asculta întrebările. Datele sale de contact le găsiți aici: http://www.mewi.ro/ro/contact/departamente/v%C3%A2nz%C4%83ri