Zilele câmpului HORSCH: mii de vizitatori, zeci de fermieri români, înaltă tehnologie agricolă și schimb de experiență

Zilele câmpului Horsch, cu demonstrații practice, au loc pe o perioadă de câteva săptămâni și sunt un eveniment organizat de fermieri pentru fermieri. Începând cu anul 2007, aceste evenimente au fost organizate constant. Din 15 mai până în 13 iulie 2018, ușile de la Schwandorf (Bavaria) sunt deschise partenerilor de vânzări, clienților și fermierilor interesați. La sediul central al firmei Horsch din Schwandorf, Bavaria, se face pionierat în sectorul ingineriei agricole. Zilele câmpului Horsch reprezintă o platformă pentru fermieri, care pot astfel să facă schimb de experiență direct cu producătorul și să furnizeze informații despre oricare dintre subiectele actuale din domeniu.

În decurs de câteva săptămâni, oameni din toată lumea, interesați de inovații în tehnologiile agricole au trecut pragul sediului din Schwardorf, Germania.

Pentru grupul din România, Ziua câmpului Horsch a avut loc în data de 30 mai 2018. Programul zilei a cuprins un tur al fabricii, prezentări specializate pe diverse teme, precum și expuneri privind noi tehnologii de semănat, protecția plantelor și transport. Cea mai așteptată parte a fost cea a demonstrațiilor din câmp, unde teoria se concretizează în practică și se transformă în rezultate. Aceasta a întărit participanților convingerea că pasiunea, cercetarea și inovația, caracteristice producătorului german, au o mare însemnătate în conceperea și producerea utilajelor agricole marca Horsch.

 

În mod tradițional, o Zi a câmpului începe cu un discurs despre prelucrarea solului, cel mai adesea susținut chiar de Michael Horsch, care prezintă audienței o perspectivă asupra modului în care vede agricultura viitorului și asupra unor subiecte concrete pe care compania Horsch se va concentra în anii următori. Pentru cei 50 de fermieri români, ghid și moderator a fost Constantin Curcă, reprezentantul Horsch în România, care vorbește cu multă pasiune și cunoaștere despre companie și despre produsele acesteia. După acest discurs, oaspeții se îndreaptă spre câmpurile adiacente, unde o gamă largă de utilaje Horsch pentru prelucrarea solului și însămânțare efectuează demonstrații practice – întotdeauna adaptate dimensiunilor exploatațiilor agricole, caracteristicilor solului și condițiilor climatice din zonele de unde provin oaspeții. De altfel, acesta este punctul forte al companiei Horsch: individualizarea și concentrarea absolută asupra nevoilor clientului. Demonstrațiile practice sunt urmate de un tur prin câmpurile de testare din grădina demo. De exemplu, la porumb, au fost de interes testele privind pregătirea patului de semințe, distanța între rânduri, presiunea pe brăzdar și incorporarea semințelor. În plus, oaspeții au fost informați despre un subiect nou și interesant: semănatul bob cu bob la grâu. Accentul a fost pus pe dimensiunile semințelor, pe îngrășăminte și pe strategiile de reglementare a creșterii. Furnizarea de nutrienți pentru plantele tinere este întotdeauna o provocare. Prin urmare, clienții au primit o idee generală despre opțiunile de plasare a îngrășămintelor în timpul însămânțării. Testele din teren cu privire la CropRelay, o tehnologie prin care pot fi semănate două culturi în același timp, au dus la discuții interesante despre viitorul prelucrării solului.

 

Zilele Câmpului Horsch 2018

  • 8 săptămâni
  • 2.000 vizitatori
  • 13 ha de teren pentru demonstrații
  • 28 de utilaje și mașini agricole
  • Lățime totală de lucru 286 m
  • Puterea totală a tractoarelor utilizate în demonstrații 5630 CP;
  • 74 angajați ai companiei implicați în derularea evenimentului
  • 70% dintre oaspeți veniți din afara Germaniei (inclusiv Australia, Noua Zeelandă etc.)